NZOZ FRK Homograft > Oświadczenie o ochronie prywatności (EU)

Oświadczenie o ochronie prywatności (EU)

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności zostało ostatnio zmienione 17 styczeń 2023 i dotyczy obywateli oraz legalnych stałych rezydentów Europejskiego Obszaru Gospodarczego i Szwajcarii.

W tym oświadczeniu o ochronie prywatności wyjaśniamy, co robimy z danymi, które uzyskujemy o tobie za pośrednictwem https://homograft.frk.pl. Zalecamy uważne przeczytanie tego oświadczenia. Przetwarzając dane, przestrzegamy przepisów dotyczących prywatności. Oznacza to między innymi, że:

  • jasno określamy cele, dla których przetwarzamy dane osobowe. Robimy to za pomocą niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności;
  • dążymy do ograniczenia gromadzenia przez nas danych osobowych tylko do tych danych, które są niezbędne do uzasadnionych celów;
  • w pierwszej kolejności prosimy o wyraźną zgodę na przetwarzanie twoich danych osobowych w przypadkach wymagających twojej zgody;
  • podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby chronić twoje dane osobowe, a także wymagamy tego od stron, które przetwarzają dane osobowe w naszym imieniu;
  • szanujemy twoje prawo dostępu do twoich danych osobowych, ich poprawiania lub usuwania na twoje żądanie.

Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz dokładnie wiedzieć, jakie dane na twój temat przechowujemy, skontaktuj się z nami.

1. Cel, dane i okres przechowywania

Możemy zbierać lub otrzymywać dane osobowe w wielu celach związanych z naszą działalnością biznesową, które mogą obejmować: (kliknij, aby rozwinąć)

2. Pliki cookies

Nasza witryna wykorzystuje pliki cookies. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookies, zapoznaj się z naszą Cookie Policy

3. Disclosure practices

We disclose personal information if we are required by law or by a court order, in response to a law enforcement agency, to the extent permitted under other provisions of law, to provide information, or for an investigation on a matter related to public safety.

If our website or organisation is taken over, sold, or involved in a merger or acquisition, your details may be disclosed to our advisers and any prospective purchasers and will be passed on to the new owners.

Zawarliśmy z Google umowę o przetwarzaniu danych.

4. Bezpieczeństwo

Dbamy o bezpieczeństwo danych osobowych. Podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby ograniczyć nadużycia i nieuprawniony dostęp do danych osobowych. Gwarantuje to, że tylko niezbędne osoby mają dostęp do twoich danych, dostęp do danych jest chroniony, a nasze środki bezpieczeństwa są regularnie sprawdzane.

5. Witryny podmiotów zewnętrznych

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych osób trzecich połączonych linkami na naszej stronie internetowej. Nie możemy zagwarantować, że te strony trzecie przetwarzają twoje dane osobowe w sposób niezawodny lub bezpieczny. Zalecamy zapoznanie się z oświadczeniami o ochronie prywatności tych witryn przed rozpoczęciem korzystania z nich.

6. Zmiany niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności. Zaleca się regularne sprawdzanie niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności, aby być świadomym wszelkich zmian. Ponadto będziemy Cię aktywnie informować, gdy tylko będzie to możliwe.

7. Dostęp i modyfikowanie danych

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub chcesz wiedzieć, jakie dane osobowe posiadamy na twój temat, skontaktuj się z nami. Możesz skontaktować się z nami, korzystając z poniższych informacji. Przysługują Ci następujące prawa:

  • Masz prawo wiedzieć, dlaczego potrzebne są twoje dane osobowe, co się z nimi stanie i jak długo będą przechowywane.
  • Prawo dostępu: Masz prawo dostępu do swoich danych osobowych, które są nam znane.
  • Prawo do sprostowania: masz prawo do uzupełniania, poprawiania, usuwania lub blokowania swoich danych osobowych w dowolnym momencie.
  • Jeśli wyrazisz zgodę na przetwarzanie twoich danych, przysługuje ci prawo do cofnięcia tej zgody i usunięcia twoich danych osobowych.
  • Prawo do przenoszenia danych: masz prawo zażądać wszystkich swoich danych osobowych od administratora i przenieść je w całości do innego administratora.
  • Prawo do sprzeciwu: możesz sprzeciwić się przetwarzaniu twoich danych. Przestrzegamy tego, chyba że istnieją uzasadnione podstawy do przetwarzania.

Upewnij się, że zawsze jasno określasz, kim jesteś, abyśmy mieli pewność, że nie modyfikujemy ani nie usuwamy żadnych danych niewłaściwej osoby.

8. Złożyć skargę

Jeżeli nie jesteś zadowolony ze sposobu, w jaki obsługujemy przetwarzanie twoich danych osobowych (skarga dotycząca), przysługuje ci prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych.

9. Dane kontaktowe

NZOZ FRK Homograft Sp. z o.o.
ul. Wolności 345a
41-800 ZABRZE
Polska
Witryna: https://homograft.frk.pl
Email: lp.krf@tfargomoh.mda
Numer telefonu: +48 725 469 289

Aneks

MailPoet

MailPoet newsletter & emails

If you have subscribed to our newsletter or if you are a member of our website (you can log in) or if you have purchased on our website, there is a good chance you will receive emails from us. We will only send you emails which you have signed up to receive, or which pertain to the services we provided to you. To send you emails, we use the name and email address you provide us. Our site also logs the IP address you used when you signed up for the service to prevent abuse of the system. This website can send emails through the MailPoet sending service. This service allows us to track opens and clicks on our emails. We use this information to improve the content of our newsletters. No identifiable information is otherwise tracked outside this website except for the email address.

Complianz | The Privacy Suite for WordPress

Ta witryna używa Privacy Suite for WordPress by Complianz do zbierania i rejestrowania zgody opartej na przeglądarce i urządzeniu. W tym celu twój adres IP jest anonimizowany i przechowywany w naszej bazie danych. Ta usługa nie przetwarza żadnych danych osobowych i nie udostępnia żadnych danych usługodawcy. W celu zdobycia więcej informacji zobacz Complianz Privacy Statement.

Slider Revolution

In case you’re using Google Web Fonts (default) or playing videos or sounds via YouTube or Vimeo in Slider Revolution we recommend to add the corresponding text phrase to your privacy police:

YouTube

Our website uses plugins from YouTube, which is operated by Google. The operator of the pages is YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. If you visit one of our pages featuring a YouTube plugin, a connection to the YouTube servers is established. Here the YouTube server is informed about which of our pages you have visited. If you’re logged in to your YouTube account, YouTube allows you to associate your browsing behavior directly with your personal profile. You can prevent this by logging out of your YouTube account. YouTube is used to help make our website appealing. This constitutes a justified interest pursuant to Art. 6 (1) (f) DSGVO. Further information about handling user data, can be found in the data protection declaration of YouTube under https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Vimeo

Our website uses features provided by the Vimeo video portal. This service is provided by Vimeo Inc., 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA. If you visit one of our pages featuring a Vimeo plugin, a connection to the Vimeo servers is established. Here the Vimeo server is informed about which of our pages you have visited. In addition, Vimeo will receive your IP address. This also applies if you are not logged in to Vimeo when you visit our plugin or do not have a Vimeo account. The information is transmitted to a Vimeo server in the US, where it is stored. If you are logged in to your Vimeo account, Vimeo allows you to associate your browsing behavior directly with your personal profile. You can prevent this by logging out of your Vimeo account. For more information on how to handle user data, please refer to the Vimeo Privacy Policy at https://vimeo.com/privacy.

Google Web Fonts

For uniform representation of fonts, this page uses web fonts provided by Google. When you open a page, your browser loads the required web fonts into your browser cache to display texts and fonts correctly. For this purpose your browser has to establish a direct connection to Google servers. Google thus becomes aware that our web page was accessed via your IP address. The use of Google Web fonts is done in the interest of a uniform and attractive presentation of our plugin. This constitutes a justified interest pursuant to Art. 6 (1) (f) DSGVO. If your browser does not support web fonts, a standard font is used by your computer. Further information about handling user data, can be found at https://developers.google.com/fonts/faq and in Google’s privacy policy at https://www.google.com/policies/privacy/.

SoundCloud

On our pages, plugins of the SoundCloud social network (SoundCloud Limited, Berners House, 47-48 Berners Street, London W1T 3NF, UK) may be integrated. The SoundCloud plugins can be recognized by the SoundCloud logo on our site. When you visit our site, a direct connection between your browser and the SoundCloud server is established via the plugin. This enables SoundCloud to receive information that you have visited our site from your IP address. If you click on the “Like” or “Share” buttons while you are logged into your SoundCloud account, you can link the content of our pages to your SoundCloud profile. This means that SoundCloud can associate visits to our pages with your user account. We would like to point out that, as the provider of these pages, we have no knowledge of the content of the data transmitted or how it will be used by SoundCloud. For more information on SoundCloud’s privacy policy, please go to https://soundcloud.com/pages/privacy. If you do not want SoundCloud to associate your visit to our site with your SoundCloud account, please log out of your SoundCloud account.

Popup Maker

Witaj,

Ta informacja służy wskazuje, jakie sekcje należy zmodyfikować w związku z użyciem Popup Makera i jego rozszerzeń.

Poniższe informacje należy zamieścić w odpowiednich sekcjach polityki prywatności.

Zastrzeżenie: Informacje te mają jedynie charakter orientacyjny i nie mogą być traktowane jako porady prawne.

Adnotacja: Niektóre z poniższych informacji są generowane dynamicznie, np. pliki cookie. Jeśli dodasz lub zmienisz wyskakujące okienka, zobaczysz te dodatki lub zmiany poniżej i będziesz musiał odpowiednio zaktualizować swoją politykę.

Jakie dane osobowe gromadzimy i dlaczego

Formularze Subskrypcji

Formularze subskrypcji Popup Maker nie są domyślnie włączone.

Jeśli używałeś ich w wyskakujących okienkach do zbierania subskrybentów, użyj tej sekcji, aby poinformować, jakie dane osobowe są przechwytywane, gdy ktoś składa formularz subskrypcji i jak długo je przechowujesz.

Na przykład, możesz poinformować, że dane formularzy są zachowywane do celów marketingowych.

Sugerowany tekst: Jeśli wyślesz formularz subskrypcji na naszej stronie internetowej, decydujesz się na zapisanie swojego imienia i nazwiska, adresu e-mail i innych istotnych informacji. Subskrypcje te są używane do powiadamiania użytkownika o powiązanych treściach, zniżkach i innych ofertach specjalnych. W dowolnym momencie w przyszłości możesz zrezygnować z subskrypcji klikając na link znajdujący się na dole każdej wiadomości e-mail.

Ciasteczka

Popup Maker używa plików cookie dla większości wyskakujących okienek. Podstawową ich funkcją jest zapobieganie irytacji użytkowników poprzez wielokrotne wyświetlanie tego samego wyskakującego okienka.

Może to spowodować zapisywanie plików cookie przez dłuższy okres. Są to pliki cookie nieśledzone, używane tylko przez nasze wyskakujące okienka.

Poniżej znajduje się lista wszystkich plików cookie aktualnie zarejestrowanych w ustawieniach wyskakujących okienek. Są uwzględniane po to, abyś mógł je ujawnić, jeśli jest to wymagane.

Nazwa cookie Użycie Czas
pum-1649 Cookie służy do zapobiegania wielokrotnemu wyświetlaniu wyskakujących okienek. 1 month
pum-1643 Cookie służy do zapobiegania wielokrotnemu wyświetlaniu wyskakujących okienek. 1 month
pum-1642 Cookie służy do zapobiegania wielokrotnemu wyświetlaniu wyskakujących okienek. 1 month
Sugerowany tekst: Używamy anonimowych plików cookie, aby uniemożliwić użytkownikom oglądanie tych samych wyskakujących okienek w sposób powtarzalny, co ma na celu uprzyjemnić naszym użytkownikom kontakt, jednocześnie dostarczając im informacji w odpowiednim czasie.

Analityka

Popup Maker anonimowo śledzi wyświetlenia popupów i konwersje.

Jak długo przechowujemy Twoje dane

Informacje o subskrybentach są przechowywane w lokalnej bazie danych na czas nieokreślony do celów śledzenia analitycznego oraz do celów przyszłego eksportu. Dane zostaną wyeksportowane lub usunięte na życzenie użytkownika za pośrednictwem istniejącego eksportera lub narzędzia kasowania. W przypadku synchronizacji danych z inną usługą (na przykład Mailchimp), dane są tam retencjonowane do momentu anulowania subskrypcji lub usunięcia.

Gdzie przesyłamy twoje dane

Popup Maker nie wysyła domyślnie żadnych danych użytkownika poza Twoją witrynę. Jeśli rozszerzyłeś nasze formularze subskrypcji na wysyłanie danych do serwisu zewnętrznego, takiego jak Mailchimp, informacje o użytkowniku mogą zostać przekazane do tych usług zewnętrznych. Usługi te mogą być zlokalizowane za granicą.
Witaj.